13. marts 2015

Forårs fornemmelser

Foråret er kommet til Fussingø naturbørnehave. Et par af drengene fra Nørde-gruppen vil gerne ud og plukke blomster, kan vi det ? Jo det kan vi godt, hvad skal I bruge blomsterne til ? De går i bryllups tanker og til det skal de bruge blomster til at vinde den udkårede pige.


Vi kommer i tøjet. På legepladsen er der flere der gerne vil med på blomstertur. Så en blandet flok af Nørder og Agenter sætter kurs mod parken.



I parken snakker vi om at man må plukke 10 blomster hver. De store nørder giver et par hjælpende hænder med.


Så er det ned og igang.


Der bliver først plukket 1


Så 2


Og inden længe er der en flot lille buket.


Men undervejs har der været mange ting at tage stilling til. Hvilken farve skal blomsterne have ? Snak om hvilken ynglings farve er din og hvad er min.


Kigget på størrelsen. Hovsa den blomst er da større end de 2 andre blomster.



Hvis vi nu slår os sammen hvor mange blomster må vi så plukke ? Man kan tælle sig frem. Der var et par stykker som var hurtige på 10 tabellen og fik regnet sig frem. 


Når det kneb med at finde ud af hvor mange blomster man måtte plukke, når man nu havde plukke 2, så er det altid godt at have en hjælpende Nørd ved hånden.


Og hvem siger at man skal stå på sine ben for at kunne plukke blomster. Sommetider må man anskue verden fra en anden vinkel.


Og så er det hjem og se om blomsterne kan vinde et pige hjerte...