15. januar 2015

Skelettet (igen)

Sidste gang vi var oppe ved det grønne svingtov fandt Jane et næsten komplet dyreskelet. Nu har det ligget i vand med en opvasketablet og er (næsten) rent.
Vi startede vores "skoledag" med i fællesskab at finde ud af hvilket dyr vi havde fundet. Dertil brugte vi hjemmesiden: vestrehus
Derefter gik vi ud i tre små arbejdsgrupper for at arbejde med emnet.
I Hannes værksted var touchskærmen i brug. Her skulle børnene sammen med Hanne samle knoglerne sammen til et helt skelet i appen: "where are my bones". Der blev gjort meget ud at at sætte navn på de knogler som vi har snakket om. Kranie, skulderblade, rygrad, hofteskål og ribben.


 I Janes rum blev der arbejdet med ræveskelettet. Det blev lagt op på sort karton som det oprindeligt havde været da ræven var i live. Der blev talt om hvordan feks led fungerede og hvorfor tænderner sad løse i kæben. 




I

I det sidste værksted prøvede Nørderne at lave en model af Kristoffers skelet. Modellen blev lavet af træklodser i forskellige størrelser.






Efter frokost skulle der tegnes i logbøgerne. Det gjorde vi i den store gruppe. Deres tegninger begynder at fylde godt i bøgerne.





Spørg ind til deres viden om skelettet. De er seje. Så seje!