27. juni 2013

Tur med naturbussen til Rosenholm Bådelaug

Vores tur med Naturbussen med John som chauffør gik til Rosenholm Bådelaug . Vi fik en dag ,hvor målet var at undersøge, hvad vi kunne finde ved og i saltvandet. 
Først fik vi viden om hvad vi kunne være heldige at finde af skaller, små dyr og fisk. Der blev stillet spørgsmål, som vi ville få svaret på i løbet af dagen eks. Kan man spise rå rejer? Kan en krabbe få et nyt skjold? Og er det rigtigt at det er hannen hos tangnålen, der passer sine unger?
Udstyret med net gik alle igang med at fiske. Der blev undersøgt fund fra strandkanten. Hvordan er det at holde en død krabbe i hånden? Hvordan kender man forskel på han og hun krabber?
Der var rigtig mange der smagte på friske rå rejer. Senere kogte vi både rejer og snegle, som alle kunne smage. Der var masser af tid til fordybelse ved de mange små baljer med vores fangster. Alt blev undersøgt og de bedste fund kom over i et akvarium og blev vores lille vand zoo. Dagen sluttede med af vi sagde tak for lån af de mange små dyr og fisk og de kom tilbage i havet.